# 3 „Димитров, Петров и Ко.“ с принос в новата платформа Data Privacy Advisor на „Томсън Ройтерс“

Като реакция на глобалната динамика в уредбата относно защитата на личните данни медийната компания „Томсън Ройтерс“ стартира нова онлайн платформа – Data Privacy Advisor. Целта е на едно място да бъде обединено първокласно съдържание, свързано със защитата на личните данни. Освен че своевременно информира за новостите и тенденциите в областта и отговаря на точно формулирани запитвания, платформата съдържа и подробна информация за приложимите правила за различни държави.

Материалите в посветената на България секция са подготвени от адв. Десислава Кръстева, ръководител на Отдела по защита на личните данни в „Димитров, Петров и Ко.“, CIPP/E, и адв. Гавраил Потеров, също част от екипа на Дружеството. Сътрудничеството с „Томсън Ройтерс“ по този проект не е еднократно. Експертите от „Димитров, Петров и Ко.“ ще имат грижата по актуализиране на информацията в Data Privacy Advisor, която се отнася до България.

Представяне и бърз преглед на интерфейса на услугата Data Privacy Advisor може да намерите тук: Data Privacy Advisor Overview